24 uur per dag 7 dagen per week. Bel CJG Kampen 038-3370030
Jeugdgezondheidszorg

Jeugdgezondheidszorg

De Jeugdgezondheidszorg, of JGZ (waar het consultatiebureau onder valt) is onderdeel van het CJG. Hier werken jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen die de groei en ontwikkeling van je kind volgen. Bij hen kun je terecht met al je vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien van kinderen tot 23 jaar.

Ook de basisvaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma krijgt je kind van de JGZ-medewerkers.

Eerste afspraak met de JGZ

Na de geboorte van je kind krijg je vanuit de JGZ een uitnodiging voor een gehoortest. In diezelfde periode neemt de jeugdverpleegkundige telefonisch contact met je op om een afspraak te maken voor een huisbezoek. Tijdens dit huisbezoek maak je kennis met de jeugdverpleegkundige, krijg je informatie over het CJG en de JGZ en krijg je voorlichting over de eerste tijd met je baby. De JGZ houdt een dossier bij van je kind en uiteraard is er ruimte voor al je vragen.

Als je baby 4 weken is, kom je voor het eerst op het consultatiebureau. Tijdens deze afspraak wordt je baby gewogen en gemeten, wordt er gekeken hoe het gaat met jou en je baby en kun je vragen stellen. Na elke afspraak krijg je een vervolgafspraak mee. De zorg vanuit het CJG is gratis.

Wanneer ga je naar de huisarts?

Als je kind lichamelijke klachten heeft, neem dan contact op met je eigen huisarts. De jeugdarts zal je bij afwijkingen of lichamelijke problemen altijd doorverwijzen naar de eigen huisarts. Indien nodig verwijst de jeugdarts rechtstreeks door naar een kinderarts.

Wat doe je als het niet zo goed gaat?

Soms kunnen zich situaties voordoen waardoor het niet zo lekker gaat met je kind of met de rest van je gezin. Ook dan kun je altijd bij het CJG terecht. Daar werken deskundigen uit meerdere disciplines die kunnen helpen en er is een netwerk vanwaaruit hulp en begeleiding geboden kan worden als dat nodig is.

 

Keurmerk

Bron: Jeugdgezondheidszorg

Geef uw mening over deze informatie

info Uw mening wordt verstuurd naar de webbeheerder van deze website. De webbeheerder kan contact met u opnemen wanneer u hiervoor kiest, maar is hiertoe niet verplicht. Wanneer u een persoonlijke vraag heeft kunt u het contactformulier invullen.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult

elseOf vraag het Else, onze virtuele medewerker!
Bekijk de agenda